Upphandlingar hittar fram med nya Pabliq.se

När e-Avrop lanserar sin nya tjänst Pabliq.se minskar risken att missa den stora affären. Tjänsten är enkel, tillgänglig och vänder sig till alla leverantörer – stora som små – som vill göra affärer med offentlig sektor

Nära 20 000 upphandlingar skickas ut i Sverige – varje år. Och avtalen som skrivs med de leverantörer som blir utvalda, är ännu flera. Det handlar om mycket pengar, och vem vill missa den stora affären?  

Per Werling, Pabliq

Pabliq.se är en heltäckande bevakningstjänst för offentliga upphandlingar i Sverige och Europa. Egentligen är denna typ av plattformar ingen nyhet, de har funnits länge. Det nya är att e-Avrops tjänst är enklare och tillgängligare än de som idag dominerar på marknaden. Per Werling är upphandlingsjurist på e-Avrop:

– Vi vänder oss till samtliga leverantörer som har intresse av att göra affärer med offentlig sektor. Och vi tror att det finns ett stort mörkertal bland de som inte vågar ta steget in på marknaden men som skulle kunna vara en del av målgruppen.

Vi vänder oss till samtliga leverantörer som har intresse av att göra affärer med offentlig sektor.

E-Avrop har länge jobbat med att erbjuda upphandlingssystem och verktyg. En konsekvens av det är att man får tillgång till många upphandlingsannonser. Tidigare har 30 procent av alla myndigheter använt deras verktyg vilket genererat upphandlingsannonser men bara från dessa. Naturligtvis vill man ha 100 procent. Nu tar e-Avrop steget ut på denna marknad och vill leverera en tjänst som täcker alla upphandlingar.

– Det är ett logiskt steg och en naturlig plats som vi intar på marknaden. Vi tror att det kommer öka konkurrensen, vilket är positivt både för upphandlare och leverantörer. 

Leverantören som använder plattformen får kontinuerligt ett mejl med de upphandlingar som är intressanta. Urvalet bygger på branschkoder eller sökord och dessa kan också kombineras. 

– Vi har skalat ner tjänsten så att den är så enkel använda som möjligt. Att det är färre klick uppskattas och att det är ett lägre pris. Vi är också de enda som erbjuder alla upphandlingsdokument direkt i systemet. Som leverantör kan man läsa dokumenten anonymt. 

”Det vanligaste och största problemet är att man missar en upphandling.

Med tjugo års verksamhet inom e-Avrop har man kunnat samla på sig erfarenhet från sina kunder.

– Det vanligaste och största problemet är att man missar en upphandling. Vi ser också att de bevakningsfilter som finns idag inte är tillräckligt effektiva – därför försöker vi hitta nya vägar för de upphandlingar som inte hittar fram. Denna uppgift är en matchning som man aldrig blir riktigt klar med. 

Att svara på ett anbud är inte alltid så lätt även om man inte är nybörjare. Utöver Pabliq- plattformen finns därför konsulter till hands för att stötta och ge vägledning under samtliga steg i processen.

– Vi har ett gäng jurister och rådgivare som kan hjälpa till att skriva hela eller delar av anbuden. Vi har också utbildningar för den som vill lära sig mer själv. 

Nu har tjänsten varit igång sedan mitten av september, hur har mottagandet varit?

– Mottagandet har varit över all förväntan, vilket bekräftar att en tjänst som Pabliq har varit efterlängtad, avslutar Per Werling.


Fakta

e-Avrop är ett svenskt företag som tillhandahåller kunskap och system för den digitala inköpsprocessen. Vi erbjuder systemstöd för inköpsanalys, e-upphandling och e-handel i offentlig sektor. Enligt våra användare är våra system lätta att lära sig och enkla att använda. Tillsammans med våra kunder bidrar vi till bättre upphandling för att möjliggöra den goda affären.


Skribent: Eva Rydinger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: